Letop!ErcirculeerteenvalsFacebook-profielvanLaura!

We krijgen de laatste tijd heel wat berichtjes van luisteraars die vragen of dit profiel echt is. Het antwoord is 'nee'. Dit is een fake-profiel. Als je onderstaand profiel toch moest tegenkomen: rapporteren en blokkeren!

Hoe herken je nu zo'n fake-profiel? Er zijn verschillende manieren om zo'n profielen te herkennen:

  1. Kijk goed naar de profielfoto! Vaak gaat het om een persoon die er goed uitziet maar de foto geeft je verder amper informatie.
  2. Kijk naar de vrienden van het profiel. Meestal zijn dat ook enkel accounts met mooie foto's zonder informatie. Ook nepaccounts dus.
  3. Wat staat er op de tijdlijn? Check of er persoonlijke informatie op te vinden is. Bij fake-accounts valt er meestal heel wat te winnen om je zo in de val te lokken en geld te storten. Klik in geen geval op een link!
  4. Als je toch aan de praat geraakt met zo'n profiel, stel dan gerichte vragen zoals 'van waar ken jij mij?', 'via welke vriend ben je bij mij terecht gekomen?', ... Vanaf dat er geld wordt gevraagd zouden alle rode vlaggen en lampen in je hoofd moeten af gaan.
  5. Rapporteer! Dat kan via de 3 puntjes rechtsboven op het profiel.

Aan het laatste bericht van dit profiel kunnen we meteen zien dat het om een fake-profiel gaat. Er zou €1000 te winnen zijn door 20 willekeurige mensen. Dat is net iets te mooi om waard te zijn.

'Gefeliciteerd aan de mensen die we hebben kiezen'. Dat lijkt op een zin die door Google Translate gehaald is. Nog een aanwijzing dat het een fake-account is dus.

Klik op de drie bolletjes onder 'chatbericht sturen' en klik vervolgens op 'profiel rapporteren'.

Topic
Actie

Bestel hier je ticket(s) voor TOPretroarena, The Final Rave!

TOPretroarena is terug! Bigger & better want dit najaar trekken we door Vlaanderen met 5 parties op 5 locaties. Heb jij je ticket(s) al ? Bestel ze hier!
Topic
Actie

Van 500 naar 1! Dit was de Duivels Schaamteloze TOP!

Het is zover! De nummer 1 van onze Duivels Schaamteloze 500 is gekend. En wat voor één! Hieronder kan je de hele lijst terugvinden:
Topic

Heeft DJ VolTrack zich overtroffen voor de tweede Music Make-over?

Mission accomplished! DJ VolTrack kwam vandaag langs om de Music Make-over van deze week voor te stellen. De opdracht? Maak een dancetrack van een schaamteloze meezinger.
Topic

Dit weekend in Dance City: DJ Licious

Elke week maakt Jurgen Verstrepen je warm voor de weekendavond! In Dance City ontvangt hij deze week DJ Licious.
Topic

Hoe zit het met de WK-hype bij Oranje?

Vanavond spelen de Rode Duivels hun eerste match tegen Canada. Stress alom natuurlijk! Gaan we wel winnen tegen die Canadezen? De Nederlanders zitten alvast op wolkjes door hun eerste match.
Topic

Aster Nzeyimana dribbelt door de discotheekgeschiedenis!

Aster Nzeyimana blikt in het nieuwe Those were the days terug op de opkomst van de Belgische discotheken. Aster ken je als sportcommentator, maar wist je dat hij eigenlijk een stevig feestbeest is?
Topic

Benieuwd of Voltrack z'n eerste Music Make-over heeft overleefd?

Yente Leysens (DJ VolTrack) is YouTuber, TikTokker én een rising star in de DJ-wereld! En dat laatste wil Bram graag wel eens testen. Elke maandag krijgt VolTrack een opdracht tijdens de middagshow die hij tegen donderdag terug moet inleveren.
TOPradio
LIVE
Je luistert nu naar TOPradio