Letop!ErcirculeerteenvalsFacebook-profielvanLaura!

We krijgen de laatste tijd heel wat berichtjes van luisteraars die vragen of dit profiel echt is. Het antwoord is 'nee'. Dit is een fake-profiel. Als je onderstaand profiel toch moest tegenkomen: rapporteren en blokkeren!

Hoe herken je nu zo'n fake-profiel? Er zijn verschillende manieren om zo'n profielen te herkennen:

  1. Kijk goed naar de profielfoto! Vaak gaat het om een persoon die er goed uitziet maar de foto geeft je verder amper informatie.
  2. Kijk naar de vrienden van het profiel. Meestal zijn dat ook enkel accounts met mooie foto's zonder informatie. Ook nepaccounts dus.
  3. Wat staat er op de tijdlijn? Check of er persoonlijke informatie op te vinden is. Bij fake-accounts valt er meestal heel wat te winnen om je zo in de val te lokken en geld te storten. Klik in geen geval op een link!
  4. Als je toch aan de praat geraakt met zo'n profiel, stel dan gerichte vragen zoals 'van waar ken jij mij?', 'via welke vriend ben je bij mij terecht gekomen?', ... Vanaf dat er geld wordt gevraagd zouden alle rode vlaggen en lampen in je hoofd moeten af gaan.
  5. Rapporteer! Dat kan via de 3 puntjes rechtsboven op het profiel.

Aan het laatste bericht van dit profiel kunnen we meteen zien dat het om een fake-profiel gaat. Er zou €1000 te winnen zijn door 20 willekeurige mensen. Dat is net iets te mooi om waard te zijn.

'Gefeliciteerd aan de mensen die we hebben kiezen'. Dat lijkt op een zin die door Google Translate gehaald is. Nog een aanwijzing dat het een fake-account is dus.

Klik op de drie bolletjes onder 'chatbericht sturen' en klik vervolgens op 'profiel rapporteren'.

Topic
Actie

Bestel hier je ticket(s) voor TOPretroarena, The Final Rave!

TOPretroarena is terug! Bigger & better want dit najaar trekken we door Vlaanderen met 5 parties op 5 locaties. Heb jij je ticket(s) al ? Bestel ze hier!
Topic

Dit weekend op TOPtechno: het Ibiza closing weekend!

De clubs op party-eiland Ibiza openen dit weekend voor de laatste keer de deuren in 2022. Een goeie reden om die Ibiza-vibes eens naar TOPtechno te brengen. 24/24 melodic techno. Niet te missen!
Topic

Herbeluister de ongezouten mening over de gasprijzen door Katrien Vandepitte

We mogen al een keer klagen! Elke vrijdagmiddag deelt een stand-upcomedian in de Xandershow zijn of haar ongezouten mening over een bepaald onderwerp uit een week actualiteit.
Topic

Luister vrijdag 7 oktober naar de TOPretroarena 100!

TOPretroarena is back met The Final Rave én als ultieme opwarmer de TOPretroarena 100! Op vrijdag 7 oktober draaien we de 100 beste geselecteerd door de TOPretroarena-dj's!
Topic

Dit is de vernieuwde avond van TOP!

Heb jij de nieuwe avond van TOP al ontdekt? Elke werkdag hoor je tussen 19u en 21u live programma's! Dance Vibes, Dance Battle, Dance Request In The Mix, Dancing Donderdag én The Global Dance Chart sluiten voortaan de dag af.
Topic

Dimitri Vegas werd vanochtend achtervolgd en Jeroen & Koen waren er live bij!

Jeroen & Koen hadden Dimitri Vegas aan de telefoon. Het was de bedoeling om het te hebben over het WK-lied 'Believe'. Al had Dimitri andere problemen op te lossen ...
Topic

Herbeluister de ongezouten mening over The Queen door Sandy van der Smissen!

We mogen al een keer klagen! Elke vrijdagmiddag deelt een stand-upcomedian in de Xandershow zijn of haar ongezouten mening over een bepaald onderwerp uit een week actualiteit.
TOPradio
LIVE
Je luistert nu naar TOPradio