Letop!ErcirculeerteenvalsFacebook-profielvanLaura!

We krijgen de laatste tijd heel wat berichtjes van luisteraars die vragen of dit profiel echt is. Het antwoord is 'nee'. Dit is een fake-profiel. Als je onderstaand profiel toch moest tegenkomen: rapporteren en blokkeren!

Hoe herken je nu zo'n fake-profiel? Er zijn verschillende manieren om zo'n profielen te herkennen:

  1. Kijk goed naar de profielfoto! Vaak gaat het om een persoon die er goed uitziet maar de foto geeft je verder amper informatie.
  2. Kijk naar de vrienden van het profiel. Meestal zijn dat ook enkel accounts met mooie foto's zonder informatie. Ook nepaccounts dus.
  3. Wat staat er op de tijdlijn? Check of er persoonlijke informatie op te vinden is. Bij fake-accounts valt er meestal heel wat te winnen om je zo in de val te lokken en geld te storten. Klik in geen geval op een link!
  4. Als je toch aan de praat geraakt met zo'n profiel, stel dan gerichte vragen zoals 'van waar ken jij mij?', 'via welke vriend ben je bij mij terecht gekomen?', ... Vanaf dat er geld wordt gevraagd zouden alle rode vlaggen en lampen in je hoofd moeten af gaan.
  5. Rapporteer! Dat kan via de 3 puntjes rechtsboven op het profiel.

Aan het laatste bericht van dit profiel kunnen we meteen zien dat het om een fake-profiel gaat. Er zou €1000 te winnen zijn door 20 willekeurige mensen. Dat is net iets te mooi om waard te zijn.

'Gefeliciteerd aan de mensen die we hebben kiezen'. Dat lijkt op een zin die door Google Translate gehaald is. Nog een aanwijzing dat het een fake-account is dus.

Klik op de drie bolletjes onder 'chatbericht sturen' en klik vervolgens op 'profiel rapporteren'.

Topic

Wat is Counterstrike en waarom moeten we kijken dit weekend? Peter vroeg het aan William Boeva

Dit weekend staat het Sportpaleis in Antwerpen vol computers, gamers en gameliefhebbers. Waarom? Voor het WK Counterstrike! Het WK wat?
Topic

Dit is de Spinning 30 van 20 mei!

Luister elke vrijdag naar de Spinning 30 tussen 12u en 14u! Check hier de lijst van afgelopen vrijdag.
Topic

Bram & Laura gaan in galop tijdens het paardrijden! 🐴

Voor de derde en laatste keer vertrokken Bram & Laura op sportkamp met Sport Vlaanderen. Ditmaal kozen jullie voor paardrijden. Voor wie loopt het op een drafje en wie heeft er moeite om de teugels strak te houden? Kom het hieronder te weten!
Topic

Wij helpen jou aan een job!

Op zoek naar een job maar nog niet gevonden wat je zoekt? Onze adverteerders zijn op zoek naar versterking en misschien ben jij wel de persoon die zij zoeken. Neem hieronder een kijkje en vind de job die bij jou past.
Topic

De hipste pastoor van het moment heet Bart Paepen!

Dat pastoors niet meegaan met hun tijd? Daar brengt pastoor Bart Paepen verandering in. In zijn zondagsmis in de Antwerpse kathedraal bracht hij een aangepaste jongerenversie van het 'Onze Vader'. Het perfecte moment dus voor Jeroen & Koen om hun nieuwe bro eens op te bellen!
Topic

The Acid 100: vrijdag 27 mei op TOPtechno! 🔊

Op vrijdag 27 mei kan je op TOPtechno vanaf 9u luisteren naar The Acid 100! Benieuwd wie er op 1 staat? Kom het binnenkort te weten via de TOPradio BE APP, DAB+ of via onze website.
Topic
Actie

Win de gloednieuwe SB99 tijdens het Serious Beats Weekend

Ontdek het komende weekend de beste beats uit de nieuwste Serious Beats 99-compilatie tijdens het Serious Beats Weekend. Luister mee en maak kans op jouw exemplaar van de langst lopende compilatie van 't land!
TOPradio
LIVE
Je luistert nu naar TOPradio